MISSIE

Mijn missie is om bedrijven te versterken, te laten groeien en duurzaam succesvol te laten zijn. Mijn drive is om 's-avonds de medewerkers, de teams en het bedrijf waar ik mee samenwerk, een stukje beter achter te hebben gelaten, dan toen ik 's-ochtends opstond.

VISIE

Ik geloof in een holistische, integrale kijk op bedrijven, waarbij missie, visie, waarden, werkgeluk, passies en talenten, belangrijke ingrediënten zijn. Ik geloof in een gelijkwaardige relatie met klanten, waarbij ieder de eigen ervaring en expertise inbrengt. 

Ik geloof niet in adviseurs die overal verstand van hebben. Ondanks mijn brede ervaring en expertise zijn ook ook zaken waarvoor we beter ervaren mensen uit uw of mijn netwerk kunnen inschakelen.

Wat ik vaak over mij hoor is ''what you see is what you get''. Geen dubbele agenda's, open, integer en no-nonsense. Dat laatste slaat vooral op mijn directe aanpak en communicatie. Ik geloof namelijk niet in ''verstoppertje spelen''. Daar heeft u niets aan, als u wilt groeien en zaken echt wilt verbeteren. We gaan samen aan de slag, niet met ''accelerators'', ''groeiboosters', maar door met beide benen op de grond te blijven.

Patrick Nijhoff | Uw Groei Partner

UW GROEI PARTNER.

KERNWAARDEN

Als ik naar de groei van bedrijven kijk en naar de samenwerking met klanten, dan is mijn favoriete credo: ''Samen, in vertrouwen, geïnspireerd werken aan de groei van uw bedrijf''. Dit credo is verwoord in onderstaande kernwaarden.

Patrick Nijhoff | Kernwaarde Groeien

GROEIEN

Groei heeft veel verschillende dimensies: groei in omzet, in vestigingen, in mensen, in vakkennis, in innovatie, in werkgeluk, in maatschappelijk nut, enz. Er is ook groei op korte en lange termijn. Het is belangrijk de groeiambities duidelijk uit te spreken om miscommunicatie en misverstanden te voorkomen.  

Samenwerken

Samenwerken gaat om gelijkwaardigheid vanuit ieders ervaring, expertise   en mening. Samen aan dezelfde dromen en doelen werken. Samen ergens voor gaan.

Inspireren

Inspiratie gaat over bevlogenheid, over passies en verwondering. Het gaat om geïnspireerd worden en om anderen inspireren.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van elke goede samenwerking en ook van groei. Het gaat ook over lef. Om jezelf open te durven stellen, om toe te geven wat er beter kan en ook om te durven veranderen.

Doelgericht zijn

Focus en je doelen en ambities steeds in gedachten houden is belangrijk om niet af te dwalen. Het gaat om actie, maar ook om af en toe in de ''overdenk modus'' te komen. 

MIJN VERHAAL

Als kleine jongen wist ik het al; ik wilde iets met cijfertjes doen of leraar worden. Uiteindelijk heb ik de Accountancy opleiding gevolgd en ben ik bij een regionaal accountantskantoor terecht gekomen. Door de contacten met klanten werd ik steeds meer aangetrokken tot het bedrijfsleven, en zo kwam ik in de installatietechniek terecht.

 

Vanaf dat moment werden mijn rollen steeds breder. Bijna altijd financieel directeur / CFO rollen met een groot deel van de interne organisatie onder mijn hoede, zoals HR, IT, HSEQ, Communicatie & Marketing en Juridische Zaken. Ik heb dat in loondienst gedaan en als zelfstandige bij MKB bedrijven (klein en middelgroot) en bij grote multinationals. Dus ik ken de klappen van de zweep. 

 

Ook ik heb goede tijden en slechte tijden meegemaakt bij bedrijven. Daar waar we groeiden als kool en we sneller groeiden dan we konden bijbenen en daar waar we volop op onze cashflow moesten zitten om de salarissen te kunnen betalen. Ik zeker ook slapeloze nachten gehad, medewerkers die met elkaar overhoop lagen, of implementaties van nieuwe systemen die niet lekker liepen. 

 

Naast de rode draad van Finance in een hele brede rol, is een tweede rode draad die van opbouwen en uitbouwen. Teams opzetten, goede mensen aannemen, (ERP)systemen selecteren en implementeren, en ook vestigingen opzetten en inrichten, waarbij ik ook ervaring heb opgebouwd in het kopen, verkoopklaar maken en verkopen van bedrijven. 

 

Toch is die kleine jongen, die leraar wilde worden, altijd in me blijven zitten. Ik ben enorm leergierig en verdiep me al jaren in de vraag waarom het ene bedrijf duurzaam succesvol is en de andere niet. Dat is de derde rode draad; dat mijn loopbaan zich kenmerkt door de zoektocht naar wat bedrijven succesvol maakt. De kennis die ik daarover heb opgedaan probeer ik op mijn beurt door te geven aan de mensen en bedrijven waarvoor ik werk. 

 

Ik heb ontdekt dat bijna alle problemen in bedrijven, al vaker in andere bedrijven zijn voor gekomen en dat voor veel problemen al lang oplossingen zijn bedacht. Daar ben ik naar op zoek gegaan. Die kleine jongen is in werkelijkheid ook een beetje een ontdekkingsreiziger geworden. Ondanks dat ik niet geloof in een geheime formule tot succes, heb ik in de loop der jaren wel een organisatiemodel ontwikkeld waarmee bedrijven het fundament van hun organisatie flink kunnen versterken. Dat is het Groei360 Model, dat gaat over verbinding, richting en beweging (actie). Ben je hierin geïnteresseerd klik dan op deze link

Hoe mijn verhaal afloopt? Dat kan ik niet zeggen. Wat ik wel kan zeggen dat ik doorga met blijven ontdekken, blijven leren, blijven inspireren, en mensen, teams en bedrijven blijven helpen om te groeien. En misschien wordt u wel onderdeel van mijn verhaal en ik van uw verhaal. Dan kunnen we samen een nieuw verhaal creëren. Dat zou mooi zijn!