Nijhoff Org - versterkt uw organisatie
"De meeste ondernemers en directeuren hebben zorgen over de groei van hun bedrijf: of ze groeien harder dan de organisatie kan bijbenen of de groei komt maar niet van de grond''
HERKENT U DAT?
MEER INZICHT  .  EEN STERKERE ORGANISATIE   .   BETERE RESULTATEN  .  VERANTWOORDE GROEI
Loopt u vast met uw organisatie?
Wilt u vast gesleten patronen doorbreken?
Lukt het niet om ambities van de organisatie te verwezenlijken?
Beseft u dat bepaalde zaken in uw organisatie echt anders moeten, wilt u verder groeien of wilt u misschien gaan reorganiseren, maar weet u niet zo goed waar en hoe te beginnen? 

Vaak ligt de oplossing in het versterken van uw organisatie fundament, zodat u daar verder op kunt gaan bouwen.
Ik help u bij het versterken van dit fundament!
NIJHOFF ORG - Business Value MRI

Business VALUE MRI

Vaak helpt het om eerst een nulmeting uit te voeren met een MRI-scan van uw organisatie, de ''Business Value MRI''. Want als je ergens naar toe wilt, is het cruciaal om te weten waar je nu staat. Pas dan kun je een route bepalen. Die nulmeting is dan ook onze gezamenlijke eerste stap. 

Deze revolutionaire Organisatie MRI-scan brengt het potentieel van de organisatie zorgvuldig in kaart, waarna we samen een stappenplan maken om de organisatie verder in beweging te brengen.

Met welke vraagstellingen komen klanten bij mij?

Wij hebben ambities om verder te groeien, willen langdurig beter presteren, maar wij merken dat onze organisatie onvoldoende is meegegroeid.

 
DIENSTEN
Onderstaande diensten kunnen ingezet worden om uw organisatie fundament te versterken.
Business Value MRI
NIHOFF Org | Business Value MRI

Veel organisaties worstelen met belangrijke management thema's, maar weten eigenlijk niet zo goed hoe deze op te pakken en waar of hoe te beginnen. De Business Value MRI is een daarbij een goede nulmeting.

Met een korte doorlooptijd voeren we een integrale bedrijfsanalyse uit op het gebied van commercie, management, hrm, finance, digitalisering en inkoop.

De inzichten en verbanden, die uit daaruit voortkomen zijn meestal verbluffend, waarbij er vaak ook zicht komt op welke actie ondernomen moeten worden. 

Verbeter- en groeimanagement
NIIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Turnaround & verandermanagement

Loopt u vast met uw organisatie? Wilt u vast gesleten patronen doorbreken? Lukt het niet om ambities van de organisatie te verwezenlijken? Beseft u dat bepaalde zaken in uw organisatie echt anders moeten, wilt u verder groeien of wilt u misschien gaan reorganiseren, maar weet u niet zo goed waar en hoe te beginnen?  

Soms is het goed als iemand van buiten de organisatie met u meekijkt, met u meedenkt, en aan de slag gaat om echte verbeteringen door te voeren. Met mijn jarenlange financiële en bedrijfskundige ervaring, help ik, op interim basis, met het versterken van uw organisatie fundament en het doorvoeren van verbeteringen, daar waar dat nodig is in uw organisatie. Ook als turn-around manager breng ik uw organisatie weer op het gewenste spoor.

Business Partner
NIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Business Partner & Commissaris

Soms is het goed als iemand die niet betrokken is bij het dagelijkse reilen en zeilen meekijkt wat er in de organisatie gebeurt en of de organisatie zich nog wel in de juiste richting beweegt. Iemand die de organisatie begrijpt maar die ook kritisch durft te zijn. Iemand waar je open mee kunt spreken over de missie, visie, strategie en dagelijkse uitdagingen van u zelf en uw organisatie.

Ik leer u en uw organisatie graag kennen om samen op periodieke basis naar uw organisatie ambities, problemen en uitdagingen te kijken.

U kunt me ook als commissaris inschakelen voor een meer toezichthoudende rol.

Bedrijfsovername
NIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Bedrijfsvovernames

Mijn jarenlange financiële en bedrijfskundige ervaring, gecombineerd met mijn ervaring in het aankopen, opbouwen, uitbouwen, verkoop klaar maken en verkopen van bedrijven, ben ik een goede partner voor

investeerders / venture capital bedrijven en voor eigenaren die hun bedrijf willen verkopen. 

Ik kan u zowel helpen aan de ''voorkant'' (bedrijfsanalyse, due dilligence) als bij het samenvoegen van bedrijfsonderdelen (fusies), en het beter op de rit zetten van het aangekochte of te verkopen bedrijf. Of als regisseur van het hele overname proces en als ''vertaalslag'' tussen u en accountants, juristen en adviseurs.

De Business Value MRI is daarbij heel geschikt als bedrijfsovername scan.

Workshop
''Kern van de zaak''
NIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Workshop Kern van de Zaak

In deze workshop gaan we samen op zoek naar wat echt belangrijk is voor u en en uw organisatie. We gaan aan de slag met de missie, visie en waarden van de organisatie, met de passies en talenten van en in uw organisatie. Tevens gaan we op zoek naar de relatie tussen klant, medewerkers, organisatie en resultaten. Ideale workshop voor Management Teams.{

Dit zijn elementaire onderdelen van een stevig organisatie fundament, waarbij we deze onderdelen vervolgens gaan vertalen naar uw organisatie. Zij dienen als een kompas, die u steeds vertelt waar u ook al weer naar toe aan het bewegen bent.

Uiteraard staan we ook stil bij de zin c.q. onzin van de tegenwoordig veel besproken ''why'' of ''waarom''​.

Finance Transformatie
NIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Finance Transformatie

De wereld van Finance is al 20 jaar sterk in beweging, waarbij de transformatie naar meer toegevoegde waarde centraal staat.  

Als Accountant (AA) in Business heb ik een jarenlange ervaring in het opzetten, inrichten en uitbouwen van Finance Teams en en Shared Service Centers, en help ik uw organisatie om een modern en toekomstbestendig financieel fundament neer te zetten (o.a. opzetten (F)SSC), HPFF, ERP coach: begeleiding selectie en implementatie).

Talentmangement
NIJHOFF Org - Patrick Nijhoff | Talentmanagement

Hoe herken je de talenten in de organisatie en hoe krijg je deze talenten in beweging? 

Bij talentmanagement wordt vaak maar naar een kleine groep in de organisatie gekeken. Daarmee wordt zoveel talent niet benut. 

Ik help u vanuit een breed perspectief naar talenten te kijken, om vervolgens samen een breed talent programma op te zetten, alsmede om de uitdagingen rondom young professionals samen aan te gaan. 

 
 
 
 
 
 

WIE ZIT ER ACHTER NIJHOFF ORG ?

Logische vraag toch? Want voordat je met een professional in zee gaat wil je weten met wie je te maken hebt. 

 

Ik ben Patrick Nijhoff, een gedreven professional met een bijzondere interesse in het duurzame succes van ondernemingen, innovatie, transformatie, en thema's rondom young professionals en talenten.

 

Als Accountant (AA) in Business heb ik een specialistische achtergrond in finance en finance transformatie, gecombineerd met een brede organisatiekundige en HRM kennis en ervaring, waarmee ik niet alleen verbindingen leg tussen de klant, het product / de dienst, de medewerkers, de organisatie, strategische partners en stakeholders, de omgeving en de maatschappij en de ''de cijfertjes'' (resultaten), maar ook met een ''ondernemersbril'' naar de organisatie durf te kijken.

 

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in Algemene, Finance, HR en Project Management en Advies rollen, in zowel nationaal als internationaal opererende organisaties (mkb, familiebedrijf, multinational). Rollen die vooral betrekking hebben op het in beweging brengen of houden van medewerkers, teams, afdelingen, en de organisatie als geheel; op opbouwen en uitbouwen en op mijn expertise op het gebied van bedrijfsovernames (koop en verkoop)

Patrick_SNF4565kleur.jpg
Versterk uw groei.png
''Duurzaam succes en groei van organisaties kan alleen bereikt worden door met een 360º blik naar uw organisatie te kijken, alsmede door het besef dat succes en groei bepaald worden door de combinatie van verbinding, beweging (actie) en richting.''
Patrick Nijhoff