Patrick Nijhoff | Groei van uw Finance Team

GRIP OP FINANCE.

''Een financial die alleen verstand heeft van finance, heeft geen verstand van finance''

 

Veel Finance Teams denken het hun taak is ''de boekhouding te doen''. En natuurlijk moet de boekhouding op orde zijn, maar de toegevoegde waarde van Finance zit in het bieden van relevante inzichten aan de rest van uw bedrijf. Dan hebben we het over zorgen dat de benodigde data boven water komt, er goede analyses worden gedaan, de inzichten op real-time basis beschikbaar zijn, en vooral dat dit inzichten zijn die verder gaan dan ''de cijfertjes''; dus integrale inzichten, zowel financieel als niet financieel.

Als Accountant (AA) in Business en CFO heb ik een jarenlange ervaring in Finance. Variërend van het meedenken met missie-visie-strategie, het zorgen voor de juiste systemen,  beste mensen en data, tot het opzetten, inrichten en uitbouwen van Finance Teams en en Shared Service Centers.

FINANCE VERSTERKENDE DIENSTEN

Ik kan u met verschillende diensten helpen bij het versterken van uw financiële organisatie. Wij maken hierbij altijd duidelijke en heldere afspraken, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

 
CFO (interim, parttime, periodiek)

Veel bedrijven zouden we een CFO kunnen gebruiken, maar een CFO in dienst nemen is nog niet aan de orde vanwege de grootte van het bedrijf of om andere redenen. Dan betekent Finance vaak dat ''de boekhouding wordt gedaan''. Ik kunt mij zonder vaste verplichtingen voor een vast bedrag per maand, inschakelen op de momenten dat het u past en voor het aantal dagen / uren dat het u past. Zo krijgt u het beste van werelden: de kwaliteit van een CFO in huis zonder de hoge salariskosten als u zelf een CFO in dienst zou nemen. 

Groeicoaching

''Giraffen praten met giraffen''. Dat betekent dat uw financiële collega's meestal een andere taal spreken dan de rest van uw bedrijf. Ik coach uw Finance Team en uw Finance medewerkers bij het creëren van meer toegevoegde waarde, meer inzichten en bij het beter 

communiceren met de andere afdelingen in uw bedrijf. Ik leer uw Finance Team om buiten de gebaande paden met een 360° blik naar het bedrijf te kijken. Deze coaching traject gaan altijd gepaard met een onderliggend groeiplan van het team. Dit groeiplan wordt afgestemd op de (groei)ambities van uw bedrijf en stellen we in onderling overleg op.

ERP coaching

Een goed ERP of boekhoudsysteem is noodzakelijk voor het Finance Team om hun basis op orde te krijgen of te houden en om goede inzichten te verschaffen. Ik help u bij het selecteren van het juiste systeem, het opstellen van een implementatieplan, en begeleid uw implementatieteam.